niedziela, 27 lipca 2014

Przepis na moją zupę jarzynową.

Składniki:
2 marchewki  25 kcal
kawałek korzenia pietruszki  10 kcal
garść pokrojonych pieczarek  10 kcal
2 garści fasolki szparagowej  20 kcal
4 różyczki brokuła  20 kcal
4 różyczki kalafiora  20 kcal
4 brukselki  24 kcal
2 łyżki kaszy jęczmiennej  90 kcal
kostka warzywna  30 kcal
3 łyżki koperku  6 kcal
mleko 30 kcal
liść laurowy, pieprz, ziele angielskie
Total: 285 kcal
Przygotowanie:
Do gotującej się wody wrzucam kaszę, kostkę i przyprawy. Po około dziesięciu minutach dodaję pokrojona w kostkę marchew i pietruszkę. Po chwili tj. 6 min dodaję resztę warzyw (zwykle kraję je na małe części, żeby całość była gęstsza). Zupa gotuję się ok. 30-35 min. Na koniec zaprawiam ją mlekiem 0% i dodaję koperku.
PS. Zupę gotuję z małym garnczku, starcza mi 2-3 dni.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. Heeej :) Właśnie zaczynam moją przygodę z chudnięciem i liczę na wsparcie ;) Zapraszam do mnie http://must-be-skinny-girl.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajnie, że taka szybka i dietetyczna zupka :)
    Wpadnij czasem : http://escapex1408.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń